Nieuwwaarde regeling

Meer over de nieuwwaarde regeling!


 • Meer over de nieuwwaarde regeling


  Meerdere autoverzekeraars bieden een nieuwwaarde regeling bij hun autoverzekering aan. Loopt u totaalschade op door diefstal of total loss, dan krijgt u het bedrag uitgekeerd wat u voor de auto betaald heeft. Hierdoor kunt u een soortgelijk voertuig opnieuw kopen.


  Verschillen in nieuwwaarde regelingen


  Wat de nieuwwaarde regeling precies inhoud, verschilt heel erg per verzekeraar. Doorgaans is de regeling alleen van kracht voor nieuwe auto's met een eerste eigenaar. Heeft de auto eerst al op naam van de garage gestaan in geval van bijvoorbeeld een demomodel, dan is de kans groot dat de verzekeraar niet uitkeert bij totaalschade.

  Daarnaast is de looptijd erg variërend, doorgaans van één tot drie jaar. Ook is het verstandig te letten op het maximum uit te keren bedrag, sommige verzekeraars hanteren hier een standaard bedrag voor. U krijgt dan bijvoorbeeld maximaal € 50.000,- uitgekeerd, terwijl andere verzekeraars geen maximum hanteren.

  Afschrijving is ook een belangrijk punt om op te letten. Sommige verzekeraars vergoeden in het eerste jaar de totale aanschafwaarde, maar na het eerste jaar gaat er elke maand een bepaalde percentage vanaf. In de polisvoorwaarden ziet u direct wat de nieuwwaarde regeling bij de desbetreffende verzekeraar inhoudt.


  Moet ik op een nieuwwaarde regeling letten?


  Indien u een nieuwe auto koopt is een nieuwwaarde regeling een mooi voordeel. U krijgt immers bij totaalschade de nieuwwaarde uitgekeerd. Sommige verzekeraars keren enkel de dagwaarde uit, dit is ongetwijfeld vele malen lager als het bedrag waarvoor u een soortgelijke auto zou moeten terug kopen.


  Doordat de nieuwwaarde regelingen zo verschillen is het verstandig hierop te vergelijken indien u een nieuwe auto heeft. Het hoeft niet perse zo te zijn dat u hierdoor extra premie bij een verzekeraar betaald. Sommige verzekeraars kunnen u desondanks een goedkoper aanbod doen en toch nog een zeer uitgebreide regeling aanbieden.


  Nieuwwaarde-regeling

Navigeren


Hier vindt u de nieuwste blogartikelen! Leuke en interessante nieuwtjes omtrent autoverzekeringen.