Dekking autoverzekering

Meer over de dekkingsvormen van autoverzekeringen!


 • Meer over de dekking van autoverzekeringen


  De dekking van een autoverzekering bepaalt tot in hoeverre eventuele schade door de verzekeraar vergoedt zal worden. De juiste dekking zorgt ervoor dat u verzekerd bent zoals u dat wilt en indien van toepassing u niet teveel betaald.

  Het is immers onnodig een oude auto met de meest uitgebreide dekkingsvorm te verzekeren. In Nederland heeft u een wettelijke verplichting uw auto te verzekeren, minimaal volgens de Wettelijke Aansprakelijkheid(WA). Dit biedt elke weggebruiker de garantie op een schadevergoeding indien nodig.


  Wettelijke aansprakelijkheid(WA)


  Met de WA autoverzekering bent u enkel verzekerd tegen schade die u toebrengt aan andere weggebruikers en hun bezittingen. Ook wanneer iemand anders in uw auto rijdt en schade veroorzaakt is dit gedekt. Over het algemeen wordt deze vorm afgesloten voor een auto ouder dan acht jaar.


  Beperkt casco(WA+)


  De dekkingsvorm WA+ is over het algemeen geschikt voor een auto tussen de 4 en 8 jaar oud. Naast de schade van de WA dekking wordt ook schade vergoed die ontstaat als gevolg van onder andere diefstal, brand, hagel en storm. Bekijk uw polisvoorwaarden voor de precieze dekking.


  Volledig casco(All Risk)


  De All Risk dekking is de meest uitgebreide dekkingsvorm die u kunt kiezen. De schade die onder de dekkingsvormen WA en WA+ vallen worden vergoed en daar bovenop ook schade aan uw eigen voertuig door eigen schuld.

  De All Risk dekking is aan te raden voor een auto jonger dan 4 jaar. Dit geldt tevens voor een auto ouder dan 4 jaar met een hoge dagwaarde of een auto waar nog een lening op berust. Raakt de auto gestolen of total loss dan moet u immers de lening alsnog aflossen.


  Dekkingsvorm gekozen?


  Heeft u de juiste keuze kunnen maken omtrent de dekking, dan is het aan te raden een vergelijking tussen verschillende autoverzekeraars te maken. Middels een premieberekening ziet u direct welke verzekeraar u het beste aanbod kunt geven!


  Dekkingsvormen

Navigeren


Hier vindt u de nieuwste blogartikelen! Leuke en interessante nieuwtjes omtrent autoverzekeringen.