Bepaling premie autoverzekering

Hoe wordt de premie nou eigenlijk bepaald?


 • Meer over de bepaling van de premie


  Indien u in het bezit bent van een auto bent u verplicht een autoverzekering aan te schaffen. U gaat dan premie betalen, dit kan zowel maandelijks als jaarlijks en in sommige gevallen ook per kwartaal of per half jaar. Indien uw autoverzekeraar schades moet uitbetalen wordt het geinde premiegeld daarvoor gebruikt.

  De premie die u moet betalen is afhankelijk van een aantal factoren. De verzekeraar maakt een risico berekening hoe groot de kans is dat u een schade claimt, hoe groter de kans is hoe hoger de premie uitvalt.


  Dekkingsvorm


  Bij autoverzekeringafsluiten.nl heeft u de keuze uit 3 verschillende dekkingsvormen. Bij een uitgebreidere dekkingsvorm zal de premie hoger uitvallen. Bij een WA is de bent u het voordeligst uit en bij een All Risk het duurst.

  Echter moet in geval van schade de verzekeraar bij All Risk veel meer uitkeren, doordat schade aan eigen auto ook gedekt is.


  Het voertuig


  Het type auto, maar ook waar u de auto voor gebruikt speelt een grote rol in het berekenen van uw premie. Met een dure auto moet de verzekeraar in geval van schade immers ook meer uitkeren. Gebruikt u de auto voor zakelijke doeleinden, dan wordt er vaak ook hogere premie gehanteerd.


  De eigenaar


  Voor iedereen wordt een andere premie gehanteerd. Statistisch gezien maken jonge bestuurders meer schade, hierdoor betalen zij doorgaans ook meer premie. Daarnaast zijn uw schadevrije jaren van belang. Heeft u in het verleden al een keer schade geclaimd, dan acht de verzekeraar de kans groter dat dit in de toekomst kan gebeuren.


  Aantal kilometers


  De meeste verzekeraars vragen ook hoeveel kilometers u gemiddeld jaarlijks rijdt om de premie te bepalen. Wanneer u veel kilometers rijdt is de kans immers ook groter dat u een schade oploopt.

  Uw postcode


  Ook uw postcode is een bepalende factor in de hoogte van de premie. In een druk gebied is de kans groter op een schade dan in een rustig gebied. Tevens wordt er naar diefstal statistieken gekeken binnen uw woonplaats.


  bepaling-premie

Navigeren


Hier vindt u de nieuwste blogartikelen! Leuke en interessante nieuwtjes omtrent autoverzekeringen.